Schaalbare web architectuur


Schaalbaarheid

Quism heeft een volledig modulaire opbouw en is gemakkelijk uit te breiden met extra modules, gebruikerslicenties en extra functies. Voor zowel grootschalige, kleinschalige en gespecialiseerde servicedesk toepassingen. Quism gebruikt een open relationele database voor gegevensopslag.

De Quism gegevensdefinitie is voor klanten beschikbaar voor de ontwikkeling van rapportages of koppelingen. Flexibele koppelingen zijn gerealiseerd met een groot aantal bestaande bedrijfsapplicaties. Hiervoor zijn standaard technieken als SQL, LDAP, ADSI, WMI en XML beschikbaar.

Hiermee biedt Quism een krachtige service management oplossing die inzetbaar is voor alle typen service management omgevingen. Voor interne, commerciŽle en outsourced service organisaties van elke omvang.Configuratiemogelijkheden

Verschillende configuraties zijn mogelijk. U kunt uw huidige servers uitbreiden met de Quism software of een dedicated Quism server inzetten. Ook kunt u Quism als een Cloud service inzetten. Web server en database servers kunnen op aparte systemen staan.

Voor het Quism internet of intranet klantenportaal kunt u een aparte server inzetten. We raden aan hiervoor TLS of VPN technieken te gebruiken.Software

Quism is te gebruiken vanaf actuele PC's, notebooks of mobile devices:

Gebruik: Standaard PC, thin client of mobile device. De aanbevolen webbrowsers zijn actuele versies van Edge, Chrome en Firefox.

Server: Het aanbevolen platform is Microsoft Windows Server gebruikt 2008 R2 of hoger met Microsoft 2014 SQL server(Express) of hoger. Voor Quism is GEEN Java JRE nodig.

Integratie: Uitgaande e-mail kan Quism sturen via de SMTP IIS component of een standaard mailserver. Inkomende e-mail kan Quism verwerken met een (TLS) POP3 of MAPI koppeling. Quism heeft een standaard module voor de AD koppeling. Diverse import/export mogelijkheden zijn beschikbaar voor onder andere organisatie-, persoon-, CMDB-, kostenplaats- en SLA gegevens.

Infrastructuur: De webserver en database kunnen op aparte servers of eenzelfde server werken. Daarbij zijn lokale intranet, internet en beveiligde VPN TLS netwerken met beveiligingscertificaten mogelijk;

Hardware

We adviseren een actuele desktop PC voor de servicedesk en een standaard Windows server (6 GB geheugen en 2 processor cores of beter). De QPC en QA portaal modules ondersteunen mobile devices (smart phone of tablet).

Cloudservice

Het is ook mogelijk het gebruik van Quism als een Cloudservice af te nemen vanuit het QPIT datacenter. U kunt dit via de online demo ook zelf testen. Neem contact op voor een proefaccount.


QPIT BV
Schiekade 830
Postbus 299
3000 AG † Rotterdam
Phone: 010-2439373
Email: quism@qpit.nl of vul het contactformulier in
Website: www.qpit.nl